Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z agrestem i powidłami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
mąka tortowa 3 szzklanki
cukier 100 gram
margaryna 200 gram
powidła śliwkowe 200 gram
kakao 4 łyżki
cukier puder 100 gram
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z agrestem i powidłami

PRZYGOTOWANIE:
Do miski wsypuje mąkę do zagłębienia wkładam żółtka i masło i wyrabiam ciasto dodaję cukier i wyrabiam. Po wyrobieniu dzielę na trzy części do dwóch dodaję kakao i wyrabiam. Jasną część na dół kładę na to wykładam odsączony agrest na to trę ciemnie ciasto na wierzch kładę powidła i trę ciemne ciasto na nie Wkładam do pieca na 170 stopni na 55 minut. Po upieczeniu posypuje cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 04.02.2014 17:03
bardzo smaczne
Agata/MANTIS-KITCHEN 29.03.2013 07:47
Słodko kwaśne ciasto to jest coś co lubię.
SmakolykiJoanny 27.08.2012 10:46
u mnie w domu też je bardzo lubią :))
treonina 27.08.2012 09:56
wspaniałe! uwielbiam ciasta z agrestem bo agrest sprawia że nie się takie słodkie!
ziutula
ziutula 27.08.2012 09:55
lubię takie smaki ciasta...
V_kuchareczka 27.08.2012 09:44
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak