Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

masło 82% 200 g
mąka pszenna 300 g
cukier puder 200 g
żółtko jajek 1 sztuka
kakao 3 łyżki

Nadzienie

masa kajmakowa 200 g
płatki migdałowe

Porada

Proste , smaczne i słodkie ciasteczka zasmakują każdemu łasuchowi

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami

kładniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie. Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min. Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki. Z ciasta wycinać szklanką kółka. Boki każdego ciastka pozawijać do środka. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180st , piec ciasteczka 15-20 min . Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia. Środek każdego ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak