Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z marmoladą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dkg
proszek do pieczenia 1 opakowanie
margaryna 1 szt
jajko 5 szt
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
marmolada z róży 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z marmoladą

Wymieszać jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać margarynę (w temperaturze pokojowej) i zagnieść elastyczne ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki. Wałkować placki o grubości około 1 cm. Wykrawać różne kształty, np. romby i składać na pół z marmoladą w środku lub zwijać w rulonik. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.03.2016 12:18
bardzo pyszne ciasteczka
agnieszka214 21.03.2016 10:45
Są bardzo pyszne
Ewelina1991 21.03.2016 08:58
fajne ciasteczka
Motorek 21.03.2016 07:31
bardzo dobre
misia123410 20.03.2016 22:36
same pyszności
mirosława4 20.03.2016 22:00
robię bardzo podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak