Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasteczka z konfiturą różaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 250 g
smalec 100 g
cukier 200 g
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietana ile zabierze
cukier puder do dekoracji
konfitura 1 różana

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasteczka z konfiturą różaną

Z podanych składników zagniatamy ciasto, chłodzimy je przez godzinę w lodówce.

Następnie wałkujemy wycinamy za pomocą szklanki ciasteczka, w połowie z nich, za pomocą kieliszka wycinamy na środku jeszcze jedno kółeczko.

Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy do zezłocemia w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia.

Ciasteczko bez dziurki smarujemy konfiturą, na konfiturze kładziemy ciasteczko z dziurką, posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 12.03.2013 20:17
moja mama robi takie same
Agnieszka91 29.12.2012 17:06
pyszności
Mati13 29.12.2012 17:04
bardzo apetyczne
Adamorek 29.12.2012 16:46
wyśmienite, zrobię na sylwestra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak