Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z bezą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 200 gram
masło 150 gram
cukier puder 80 gram
żółtko jajek 2 sztuki
cukier waniliowy 2 łyżeczki

polewa

białko 2 sztuki
cukier puder 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z bezą

Wymieszać mąkę, cukier puder i cukier wanilinowy. Dodać żółtka, masło pokrojone w kostkę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić je na 30 minut do lodówki. Białka ubić i stopniowo dodawać do nich cukier puder. Schłodzone ciasto zagnieść i rozwałkować, podsypując mąką. Z ciasta wycinać kwadrawty i układać je blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasteczek nałożyć warstwę masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 31.01.2017 18:57
szybkie i smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak