Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z pianką kokosowo- malinową

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szkl
masło 100 g
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 2 łyżki
śmietana 18 proc 0,5 łyżki
proszek do pieczenia szczypta

Pianka

śmietana 30% 150 ml
galaretka różowa 1 op
maliny świeże 100 g
mleko kokosowe 3 łyżki

Dodatkowo

maliny świeże do dekoracji
wiórki kokosowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z pianką kokosowo- malinową

Ciasto:
Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.

Przygotowane ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki. Spód nakłuwam widelcem. Babeczki piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Pianka:
Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję maliny, mleczko kokosowe oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję.

Pianką wypełniam upieczone babeczki. Odstawiam do stężenia. Następnie wierzch babeczek dekoruję malinami oraz wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 04.06.2016 12:55
Śliczne babeczki
halina17 03.06.2016 21:13
Dobre babeczki.
IKrakowianka 03.06.2016 20:05
pyszne babeczki :)
gusia1000 03.06.2016 19:56
Na pewno są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak