Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z owocami i bezą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 20 dkg
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt

dodatkowo

wiśnie bez pestek 1 szklanka
truskawki kilka sztuk
białko 2 szt
cukier kryształ 1/2 szkl
budyń waniliowy 1/2 op
mleko 2% 1 szklanka
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z owocami i bezą

Z podanych składników zagnieść ciasto i wylepić nim foremki. Podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut na jasnozłoty kolor. Ugotować budyń. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do podpieczonych babeczek włożyć owoce i po łyżce budyniu, całość przykryć pianą z białek. Wstawić piekarnika na 20-30 minut (170 stopni) aż beza lekko się zezłoci. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.01.2015 12:50
pyszny deser
Jadwiga/Jaga85 24.01.2015 10:48
Pyszny deser!
ben-ka 24.01.2015 10:34
Też bym taką zjadła:)
Magula 24.01.2015 09:49
uwielbiam takie słodkości
norweska20 24.01.2015 00:44
beza- och pyszności
misia53 23.01.2015 23:04
fantastyczne , bardzo kuszące babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak