Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki z masą twarogową i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka pszenna 2 szkl
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka

twaróg

ser biały 250 g
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie

kruszonka

masło 1 łyżka
cukier 4 łyżki
mąka 6 łyżek
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki z masą twarogową i kruszonką

Składniki na ciasto zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie twaróg miksujemy. Dodajemy jajko oraz cukier. Wszystko razem łączymy. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do foremek. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut. Studzimy. Wlewamy masę twarogową. Z podanych składników na kruszonkę zagniatamy ciasto. Do połowy z nich dodajemy kakao. Odrywamy po kawałku i dajemy na babeczki. Ponownie pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeżeli ktoś lubi jeszcze ciepłe polewamy lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.08.2016 22:30
Smaczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak