Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE BABECZKI Z MASĄ CZEKOLADOWĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 400 g
masło 250 g
cukier puder 150 g
żółtko jajek 2
kwaśna śmietana 1 łyżka

masa czekoladowa

czekolada gorzka 1 tabliczka
masło 1 kostka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE BABECZKI Z MASĄ CZEKOLADOWĄ

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy na pól godziny do zamrażarki. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. I wykładamy nimi posmarowane wcześniej masłem foremki.

Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy płynną czekoladę. Nakładamy na babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czaarnaaaa 23.02.2016 12:21
mniam mniam mniam apetycznie wyglądają w sam raz do porannej kawusi :-)
Motorek 23.02.2016 09:01
fajne babeczki
Maridka19 23.02.2016 08:06
Same pyszne słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak