Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z jagódkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mąka 30 dkg
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier 1/2 szkl
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z jagódkami

Kroki postępowania

1
Mąka, żółtka, cukier i masło zagnieść na jednolitą masę. Schłodzić w lodówce 30 minut.
Krok 1 - Kruche babeczki z jagódkami foto
2
Schłodzić w lodówce 30 minut.
Krok 2 - Kruche babeczki z jagódkami foto
3
Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 mini metra i wypełniać foremki.
Krok 3 - Kruche babeczki z jagódkami foto
4
U mnie jagody ze słoiczka, które odsączyłam z soku. Wyłożyć na ciasto.
Jeśli dajemy świeże jagódki, to po umyciu zasypać je cukrem.
Z ciasta wykroić kilka paseczków i położyć na wierzchu foremki.
Krok 4 - Kruche babeczki z jagódkami foto
5
Piec w temp 180 stopniach ok 15 minut
Krok 5 - Kruche babeczki z jagódkami foto
6
Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego.
Krok 6 - Kruche babeczki z jagódkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.11.2015 18:26
oddałabym wiele za takie :)
agaK. 14.06.2015 00:09
Wyglądają baaardzo smacznie. Często robię babeczki więc wypróbuję chyba twój przepis:)
dom-agi 19.04.2015 17:02
Muszą być pyszne!
Margo1 29.10.2014 08:17
moje ulubione
gibli 05.06.2014 12:13
smakowite te babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak