Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z cytrynową masą
mąkę posiekac z cukrem, dodać żółtka, jajko, cukier i szybko zagnieść. Włożyc do lodówki do schłodzenia.
Rozwałkowac placek na grubośc ok 1/2 cm. Foremki ustawić obok siebie, na wałku przenieśc ciasto na foremki i wcisnąć je dłonią, odciąć skrawki. foremki dokładnie wylepić ciastem.
Upiec na złoty kolor. Upieczone babeczki wyjąć z foremek i przestudzić, napełnić kremem cytrynowym.
KREM CYTRYNOWY;
jajka z cukrem ubić na parze na gęstą masę i ostudzić, dalej ją ubijając. Utrzeć tłuszcz i dodawać do niego ubite jajka po łyżce nie przerywając ucierania, aż masa będzie jednolita i pulchna.
Ze sparzonych cytryn wycisnąć sok i stopniowo połączyć z masą.
Napełnione masą babeczki przyozdobić cząstkami plasterków z cytryny.