Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z budyniem i owocami...

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 360 g
masło 200 g
cukier puder 6 łyżek
ekstrakt z wanilii 2 łyżki
budyń waniliowy 1 szt.
mleko 0,5 l
mało 100 g
nekarynka 1 szt
śliwka 2 szt
kiwi 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z budyniem i owocami...

Mąkę, masło, cukier puder i ekstrakt zagnieść razem. Włożyć do lodówki na 30 min. Uformować babeczki. Piec w temp. 200 stopni przez 20 min. Wyciągnąć wystudzić. Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Ostudzić dodać mało i razem miksować. Wyłożyć do babeczek. Udekorować owocami. Wyjdzie ok. 30 babczek. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 01.04.2014 11:40
uwielbiam takie babeczki!
fotoviderek 16.10.2013 08:31
Świetne babeczki :)
Renataj 13.10.2013 19:32
Wyglądają bardzo apetycznie.
Małgorzata9 13.10.2013 18:20
smakowicie wyglądają
Megg 13.10.2013 17:58
super smaczne babeczki
elka72 13.10.2013 17:27
Lubię takie babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak