Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z bezą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko szt
śmietana 1,5 łyżki
cukier 1/3 szklanki
proszek dopieczenia łyżeczka
margaryna 12,5 dkg
dżem porzeczkowy
cukier puder 1/3 szklanki
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z bezą

Z mąki, proszku do pieczenia, jajka, śmietany, szczypty soli, cukru i margaryny zarobić ciasto. Wylepić nim natłuszczone i wysypane bułką tartą foremki na babeczki. Nałożyć po łyżeczce dżemu do każdej babeczki. Białka ubić, na koniec dodając cukier. Szprycą napełnić babeczkę bezą. Piec do około 15-20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 11.01.2014 20:04
mniam pewnie pyszne :)
Megg 11.01.2014 13:27
bardzo apetyczne babeczki
pawel123 11.01.2014 11:21
ale smakołyk:-)
mic 11.01.2014 10:50
fajne, z checia bym zjadl
kriko 11.01.2014 10:20
smaczne babeczki
Krzysztof15 11.01.2014 10:01
lubie babeczki
Konczi 11.01.2014 08:13
do kawusi super
Romanowka 11.01.2014 08:09
Smakowite babeczki!
monisia1977 11.01.2014 05:51
fajne babeczki
gusia1000 11.01.2014 00:15
Pycha, tylko robić i jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak