Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 sztuka
mąka pszenna 50 dag
cukier puder 0,5 szklanki
miód prawdziwy 15 dag
jajko 2 sztuki
cukier wanilinowy 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2 sztuki
masło 1 kostka
cukier puder 0,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
mleko 3,2% 0,75 ml
masa krówkowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

CIASTO:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół.
Ciasto piec około 10 - 15 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.

2. Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.

KREM:
Najpierw przygotowuję budyń. Budyń musi być gęsty! Budyń cały czas mieszać.Po zrobieniu budyń odstawiam by całkowicie wystygł.

Margarynę Kasię trzymamy w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodać budyń stopniowo i miksować. Jeśli w masie pojawią się grudki to dodajemy łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Jednorazowo nie dodaję więcej niż 3 łyżki mleka!

Temperatura piekarnika : 170 stopni

Czas pieczenia: 10 - 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 15.05.2013 17:19
mmm aż slinka cieknie!
Ewa104 02.04.2013 17:58
Bardzo zachęcająco wygląda.
Janina 02.04.2013 14:48
Bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 02.04.2013 14:36
bardzo lubie to ciasto
msmors 02.04.2013 14:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak