Przepis i sposób przygotowania na: Krówka
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół.
Ciasto piec około 10 - 15 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
2. Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto. przykryć go ciastem.
KREM:
Najpierw przygotowuję budyń. Budyń musi być gęsty! Budyń cały czas mieszać.Po zrobieniu budyń odstawiam by całkowicie wystygł.
Margarynę Kasię trzymamy w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodać budyń stopniowo i miksować. Jeśli w masie pojawią się grudki to dodajemy łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Jednorazowo nie dodaję więcej niż 3 łyżki mleka!
Temperatura piekarnika : 170 stopni
Czas pieczenia: 10 - 15 minut