Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 3 jajek
mleko 0,5 litra
żółtko jajek 4 szt.
jajko 1 szt.
mąka 4 łyżki
margaryna 0,5 kostki
śmietana 30% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
krakersy 1 opak
mleko krówka 1 puszka
herbatniki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

Upiec biszkopt z 3 jajek. Ugotować budyń , utrzeć z margaryną. Śmietanę ubić z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Układać warstwami: biszkopt -> masa budyniowa -> herbatniki -> masa "krówkowa" -> krakersy -> masa śmietanowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 10.05.2015 15:24
bardzo lubię takie ciasta
Monika58 02.12.2012 19:32
pyszna
daria2911 28.11.2012 21:24
pyszności :)
babajaga1969 28.11.2012 17:58
musi smakować bosko :))
Cukiereczek13 28.11.2012 16:39
pychotka ;)
jozefinach 28.11.2012 15:34
Zjadłabym z wielką ochotą.
Paolcia 28.11.2012 14:10
Moje ulubione ciasto. Pyyyyszneeee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak