Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kromka na gorąco z kiełkami rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenno-żytni 4 kromki
jajko 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
masło 4 łyżeczki
olej do smażenia
szynka 4 duże plastry
ser grana padano starty 4 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
kiełki rzodkiewki 4 łyżki
oliwki zielone Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Kromka na gorąco z kiełkami rzodkiewki

Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym, wymieszać. Kromki chleba obtoczyć w jajku i smażyć z obu stron na patelni z łyżeczką masła na złoty kolor. Na innej patelni podsmażyć na rozgrzanym oleju plasterki szynki lub boczku wędzonego. Na usmażone kromki dać starty ser grana padano (lub inny twardy ser), położyć usmażoną szynkę, pociętą w słupki paprykę czerwoną, posypać ziołami prowansalskimi do smaku i położyć kiełki rzodkiewki. Położyć na talerzu kilka oliwek zielonych. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.04.2015 21:08
Wygląda wyśmienicie
gosia56 14.04.2015 14:40
na pewno pyszna ;)
Skotka 14.04.2015 13:40
Pyszne śniadanie:)
w mojej kuchni 14.04.2015 13:10
ale syte i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak