Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

królik ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso królicze
800 g
szpinak
2 kg
mąka
40 g
smalec
70 g
ząbki czosnku
4 szt
koncentrat pomidorowy
30 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik ze szpinakiem

Mięso pokroić, posypać solą ze startym czosnkiem, posypać mąką i usmażyć. Szpinak umyć pare razy, oczyścić, chwilę gotować, odcedzić i osuszyć. Włożyć do dużego garnka, dodać koncentrat, posolić i dolać trochę wody. Na tym ułożyć mięso, przykryć i wstawić na 25 minut do nagrzanego pieca. Upieczonego królika podawać na warstwie szpinaku z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2012 18:22
Fajnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak