Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z czosnkiem i pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 kg
ocet balsamiczny 200 ml
masło klarowane 1 łyżka
ząbki czosnku 5 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 1 szklanka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z czosnkiem i pietruszką

Kroki postępowania

1
Królika poporcjować i ułożyć w garnku. Zalać octem balsamicznym i dusić aż ocet wyparuje. Dodajemy masło i delikatnie smażymy.
Krok 1 - Królik z czosnkiem i pietruszką foto
2
Dodajemy czosnek pokrojony na drobniej i połowę posiekanego koperku.
Krok 2 - Królik z czosnkiem i pietruszką foto
3
Dolewamy bulion warzywny, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu około 45minut pod przykryciem. Na koniec dodajemy resztę natki pietruszki.
Krok 3 - Królik z czosnkiem i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 09.09.2016 08:09
Uwielbiam mięso królika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak