Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w pikantnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
cebule 3-4 sztuki
mąka razowa 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
kardamon 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 4 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: królik w pikantnej panierce

królika obieramy z mięsa i dzielimy na porcje. mięso kropimy sokiem z cytryny oraz nacieramy solą i imbirem oraz pieprzem ziołowym. owinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 3 godzimy.
cebulę zetrzeć na tarce i wymieszać z musztardą mąką i przyprawami. Gotową panierką wysmarować każdą część królika i włożyć w naczynie żaroodporne wysmarowane oliwą z oliwek. piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 90 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:50
Mięso na medal.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak