Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

królik pieczony

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z króla
margaryna
1 łyżka
czosnek
2 główki
masło
1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik pieczony

Królika umyć, oczyścić z błon i podzielić na porcje. Nakłłuć w mięsie otworki i włożyć w nie ząbki czosnku, natrzeć solą i słodką papryką odstawić na kilka godzin do lodówki.
Do garnka z rozgrzanym tłuszczem ( w margarynie ), włożyć mięso z królika i obsmażyć je ze wszystkich stron następnie dodać masło i smażyć do zrumienienia, podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak