Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik pieczony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z króla
margaryna 1 łyżka
czosnek 2 główki
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik pieczony

Królika umyć, oczyścić z błon i podzielić na porcje. Nakłłuć w mięsie otworki i włożyć w nie ząbki czosnku, natrzeć solą i słodką papryką odstawić na kilka godzin do lodówki.
Do garnka z rozgrzanym tłuszczem ( w margarynie ), włożyć mięso z królika i obsmażyć je ze wszystkich stron następnie dodać masło i smażyć do zrumienienia, podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak