królik duszony z jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

  • marchew

  • seler

  • czosnek

  • sól

  • śmietana 18 proc

  • cebula

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Królika zalać wodą łyżka soli i gotować do uzyskania lekkiego bulionu,na odrobinie oleju obsmażyć królika z każdej strony na złoty kolor podsmażyć cebulę zeszklić,marchewkę seler,czosnek pokrajać wrzucić razem do rądla i dusić do miękkości mięsa podlewać bulionem z wywaru królika na koniec podbić śmietaną posypać zieleniną.Najlepiej smakuje z pieczywem,można podać z ziemniakami i zieloną sałatą w śmietanie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 03.08.2013 08:31
Kiepsko opisany przepis i szkoda że bez zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat