Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik duszony z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
marchew
seler
czosnek
sól
śmietana 18 proc
cebula
pieprz
olej do smażenia
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: królik duszony z jarzynami

Królika zalać wodą łyżka soli i gotować do uzyskania lekkiego bulionu,na odrobinie oleju obsmażyć królika z każdej strony na złoty kolor podsmażyć cebulę zeszklić,marchewkę seler,czosnek pokrajać wrzucić razem do rądla i dusić do miękkości mięsa podlewać bulionem z wywaru królika na koniec podbić śmietaną posypać zieleniną.Najlepiej smakuje z pieczywem,można podać z ziemniakami i zieloną sałatą w śmietanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.08.2013 08:31
Kiepsko opisany przepis i szkoda że bez zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak