Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki duże
mąka pszenna 9 łyżek
cebula biała 1 szt
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
marynata
woda 1,5 litra
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
smalec 2 łyżki
nogi z królika 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Królik

Mięso myjemy. Marynatę gotujemy z podanych składników. Do zimnej dajemy mięso i zostawiamy na 12 godzin (najlepiej na noc). Mięso obtaczamy w mące i przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy smalec lub olej, czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę oraz kostkę rosołową. Dusimy na małym ogniu. Przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 19.02.2014 12:27
zdrowe mięsko
caralajna 24.06.2013 08:54
nie znam się na tym, ale wygląda apetycznie :)
marta1221 08.05.2013 20:47
nigdy nie jadłam, najwyższa pora wypróbować :)
Katarzyna59 22.04.2013 18:30
bardzo apetyczny
Rybciia 08.04.2013 08:25
mój tata bardzo lubi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak