Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na naleśniki

mleko 3,2% 1 szklanka
woda zimna 1/2 szklanki
jajko 1 szt
sól szczypta
mąka pszenna 8-9 łyżek

Farsz

szpinak mrożony 450 gram
ser żółty 10 dag
sól i pieprz do smaku
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
olej rzepakowy 3 łyżki

Panierka

mąka pszenna 1/2 szklanki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ze szpinakiem

1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać ze sobą (musi mieć konsystencję gęstej śmietany). Smażyć cieniutkie naleśniki.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na rumiano wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać szpinak i dusić do miękkości,a na koniec dodając ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, wymieszać i doprawić do smaku.
3. Na usmażone przestudzone naleśniki nakładać farsz, zwinąć. Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.02.2017 18:16
Dobry pomysł. Chyba jutro zrobię na obiadek.
KuchniaMagdaLeny 01.02.2017 01:50
Pysznie wyglądają :)
ben-ka 31.01.2017 14:06
Mnie by smakowały.
V_kuchareczka 31.01.2017 10:02
świetny przepis
Franciszek 31.01.2017 00:56
super krokiety
Renata9 30.01.2017 22:29
Fajne krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak