Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z soczewicy i kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1/2 kg
jajko 6 szt
mąka 2 szt
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z soczewicy i kiszonej kapusty

Kroki postępowania

1
2 szklanki mąki, 3 jajka, szklankę mleka i szklankę wody gazowanej zmiksować dodając szczyptę soli. Usmażyć naleśniki.
Soczewicę zalać wodą i gotować do miękkości przez około pół godziny.
Kapustę wypłukać i ugotować miękkości. Przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Wymieszać dodając do smaku sól, pieprz i vegetę.
Krok 1 - Krokiety z soczewicy i kiszonej kapusty foto
2
Posmarować naleśniki farszem i poskładać
Krok 2 - Krokiety z soczewicy i kiszonej kapusty foto
3
Do 3 jajek dodać do smaku sól oraz pieprz i wymieszać. Obtaczać krokiety w jajku i bułce tartej, obsmażyc na rumiano
Krok 3 - Krokiety z soczewicy i kiszonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 08.09.2013 22:06
Bardzo chętnie spróbuję zrobić takie krokiety :)
Justa32 06.06.2013 18:45
takich jeszcze nie jadłam
pierniczkowo 28.01.2013 11:11
smaczne:)
Skoter 07.01.2013 16:11
fajny przepis
Jansko 06.01.2013 13:24
smaczne
matesko 28.12.2012 10:44
lubię
okrysia 25.12.2012 10:36
Smaczne to!
Stenka 23.12.2012 09:37
dziękuje i polecam
Monika-twin 23.12.2012 08:49
pycha
Magda24 22.12.2012 22:53
coś nowego - lubię
babajaga1969 22.12.2012 22:39
zdrowe i ciekawe - wypróbuję na pewno, bo lubię takie przepisy :))
Marta1986 22.12.2012 22:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak