Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z serem i pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
sól szczypta
jajko 2 sztuki
Farsz:
pieczarki 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Panierka:
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
olej do smażenia
ser edamski 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z serem i pieczarkami

Przepis na ok. 10 krokietów
Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem.
Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach i podsmażamy na 2 łyżkach oleju do momentu aż woda z pieczarek całkowicie wyparuje. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy je do startego na grubych oczkach sera. Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy.
Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.01.2014 08:35
Uwielbiam tak nadziane krokiety :)
Katarzyna59 19.01.2014 09:13
bardzo smaczne krokiety
maciek7 13.01.2014 19:39
super pyszne
patryska76 13.01.2014 19:30
Uwielbiam! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak