Krokiety z pieczarkami i kapustą zasmażaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

farsz

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • pieczarki

    50 dag
  • szalotka

    2 szt
  • sól i pieprz

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • chilli

    1/2 łyżki

dodatkowo

  • naleśniki

    16 sz
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    100 ml
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    400 g
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.

Pieczarki obieram kroję w kostkę. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotkę na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.

Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.

Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.

Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO
patunia87
Ja używam kapusty w słoiku ale również można użyć kapusty kiszonej z beczki, wtedy trzeba ją dłużej gotować i płukać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.01.2017 16:02
to mój ulubiony farsz do krokietów :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat