Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i kapustą zasmażaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 50 dag
szalotka 2 szt
sól i pieprz 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
chilli 1/2 łyżki

dodatkowo

naleśniki 16 sz
jajko 3 szt
mleko 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 400 g
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Ja używam kapusty w słoiku ale również można użyć kapusty kiszonej z beczki, wtedy trzeba ją dłużej gotować i płukać.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i kapustą zasmażaną

Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.

Pieczarki obieram kroję w kostkę. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotkę na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.

Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.

Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.

Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.01.2017 16:02
to mój ulubiony farsz do krokietów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak