Krokiety z pieczarkami

Krokiety z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    2 szt/osobę
  • pieczarki

    10 dkg/osobę
  • papryka czerwona

    1/2 szt/osobę
  • cebula czerwona

    1/2 szt/osobę
  • oliwa

    do smażenia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • koper świeży

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Krokiety z pieczarkami

Pieczarki umyć i obrać, pokroić w cząstki.Paprykę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki i podsmażyć na cebuli. Pieczarki, paprykę i cebulę zmielić w maszynce. Całość podsmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać zielony koperek. Gotowym farszem posmarować naleśniki i zawinąć w krokiety. Całość smażyć na małym ogniu, aż lekko się zarumienią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 30.04.2013 20:04
lubię takie
Grażyna13 09.11.2011 16:17
Pycha !
kot_pankracy 04.12.2010 15:28
smaczności
MAR3STA 03.12.2010 17:06
świetny farsz!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat