Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki
2 szt/osobę
pieczarki
10 dkg/osobę
papryka czerwona
1/2 szt/osobę
cebula czerwona
1/2 szt/osobę
oliwa
do smażenia
sól, pieprz
do smaku
koper świeży
łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Pieczarki umyć i obrać, pokroić w cząstki.Paprykę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki i podsmażyć na cebuli. Pieczarki, paprykę i cebulę zmielić w maszynce. Całość podsmażyć na oliwie doprawiając solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać zielony koperek. Gotowym farszem posmarować naleśniki i zawinąć w krokiety. Całość smażyć na małym ogniu, aż lekko się zarumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.04.2013 20:04
lubię takie
Grażyna13 09.11.2011 16:17
Pycha !
kot_pankracy 04.12.2010 15:28
smaczności
MAR3STA 03.12.2010 17:06
świetny farsz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak