Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z orzechową nutą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
proszek do pieczenia szczypta
olej 2 łyżki

NADZIENIE

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
ser żółty 170 gram
natka pietruszki pęczek

DODATKOWO

jajko do panierki
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panirki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z orzechową nutą

Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Porcjami wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz pieczarkowy. Całość panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a później w orzechach wymieszanych z bułką tartą.

Smażymy krokiety na rozgrzanym oleju do zrumienienia.


Farsz:
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do cebuli. Smażymy do miękkości doprawiając do smaku. Miedzy czasie ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Gotowe pieczarki mieszamy z serem oraz z pokrojoną natką pietruszki.
Farszem napełniamy naleśniki. Zwijamy, formując krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:32
Bardzo dobre.
Motorek 31.12.2016 16:32
fajny pomysł
Edith85 29.12.2016 17:58
Fajny pomysł na panierkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak