Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem wołowym, wieprzowy i króliczym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

łopatka bez kości 500 g
karczek 500 g
mięso wołowe bez kości 500 g
nogi z królika 4 szt
seler 1/4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
por 1/3 szt
sól do smaku 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
natka pietruszki 1 pęczek

NALEŚNIKI

mleko 1 L
mąka pszenna 500 g ok może więcej
jaja 4 szt
olej 5 łyżek
sól do smaku 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty

PANIERKA

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
jajko 4 szt
olej do smażenia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem wołowym, wieprzowy i króliczym

Mięsa, warzywa,część natki, przyprawy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ok 1.5h.

Zimne mięso mielimy jeśli trzeba doprawiamy, dolewamy bulionu by nie było zbyt suche, wyrabiamy, dodajemy poszatkowaną natkę.

Ze składników na naleśniki, robimy ciasto i smażymy na suchej patelni.

Na każdy zimny naleśnik nakładamy porcję mięsa, następnie zwijamy i panierujemy w jajku i bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 27.12.2014 18:43
Świetne ! smakowite ;)
Beatris 27.12.2014 15:04
Apetyczne krokieciki:)
Adamorek 27.12.2014 14:29
najlepsze do barszczyku
dollce 27.12.2014 14:27
fajna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak