Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
mięso z kurczaka 250 gram
cebula biała 1
grzyby suszone 2 łyżki
kapusta biała 1 garść
sól i pieprz
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

Mięso z kurczaka gotujemy jeśli jest surowe, najlepiej z udek lub skrzydełek ale można też użyć pozostałości z obiadu i wtedy już nie gotujemy. Obskubujemy mięso i drobno siekamy.
Cebulę siekamy i szklimy ze szczyptą soli, kapustę również drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Grzyby moczymy kilka minut w ciepłej wodzie, jeśli mamy duże kawałki to je drobno kroimy i dodajemy do cebuli i kapusty, na końcu dodajemy mięso. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, chwilę smażymy. Taki farsz zawijamy w naleśniki, powinno wyjść około 6 krokietów. Zawinięte maczamy w roztrzepanym jajku i w bułce i smażymy aż się zarumienią z obu stron, podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.02.2016 11:30
na pewno są pyszne
IwonaKa 16.01.2016 18:14
bardzo lubię,wyglądają apetycznie
agnieszka214 14.12.2015 16:02
Już bym mogła zjeść z barszczykiem
halina17 14.12.2015 15:13
Smaczne krokiety.
Łukasz15 14.12.2015 15:02
Bardzo smaczne
Anna169Hosz 14.12.2015 13:47
Moje ulubione.
sliwka 14.12.2015 13:19
Bardzo pyszne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak