Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3,2% 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 0,5 szklanki

Farsz

łopatka wieprzowa 0,5 kilograma
kapusta kiszona 0,5 kilograma
grzyby suszone garść
cebula 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Dodatkowo

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia do panierowania

Porada

Krokiety najlepiej smakują z barszczem czerwonym.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą

Mięso gotujemy do miękkości ,ostudzone mielimy w maszynce do mielenia na sitku o małych oczkach.Kapustę gotujemy do miękkości ,ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody.Grzyby zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości.Cebulę kroimy w pióra i smażymy na oleju,razem z grzybami i kapustą mielimy w maszynce do mielenia na sitku o dużych oczkach.Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
Do miski wsypujemy mąkę,wlewamy mleko,olej,wbijamy jajka i dodajemy szczyptę soli.Mieszamy wszystko za pomocą miksera.Na rozgrzanej patelni rozprowadzamy niewielką ilość ciasta i smażymy dość cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu,składając boki do środka zwijamy krokiety.Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 29.06.2015 23:21
wyglądają wyśmienicie!
jagoda5913 29.06.2015 23:04
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak