Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 sztuki -
mleko
2 szklanki -
mąka
1 i 1/2 szklanki -
mięso mielone
1/2 kg -
cebula
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z mięsem
Zmiksować razem składniki ciasta naleśnikowego , odstawić na ok. pół godz (najlepiej do lodówki).
Mięso mielone zasmażyć delikatnie z cebulką. Dusić przez 20 minut na wolnym ogniu. odsączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Na Naleśniki nakładać farsz mięsny i zawijać.
Przygotowane krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni do zrumienienia
Komentarze (7)