Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mleko 2 szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
jaja 2 sztuki
Farsz:
kapusta biała 1 kg
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 2 garści
sól
pieprz
Panierka:
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
woda 1/2 (ciepła)
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby namaczamy na noc. Na drugi dzień gotujemy i mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami foto
2
Cebule kroimy w plasterki, podsmażamy na tłuszczu (najlepiej na maśle). Kapustę dzielimy na części, gotujemy, studzimy i odciskamy. Całość miksujemy.
Krok 2 - Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami foto
3
Składniki farszu łączymy ze sobą, podsmażamy, doprawiamy i mieszamy.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami foto
4
Składniki na ciasto łączymy i smażymy naleśniki. Farszem smarujemy naleśniki, zawijamy i panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 27.11.2013 07:39
uwielbiam krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak