Krokiety z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kaspusta

    800 g
  • cebula

    1
  • kminek

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • jaja

    1
  • mleko

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • grzyby świeże

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy na nieduże kawałki, zalewamy niedużą ilością wrzątku, solimy i gotujemy. Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy, dokładnie osączamy, najlepiej odcisnąć kapustę przez gazę. Świeże grzyby kroimy na paski, cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju lub maśle i dodajemy grzyby. Dolewamy 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem pół godziny. Wszystkie przygotowane składniki mielimy i razem zasmażamy z dodatkiem tłuszczu, kminku, soli i pieprzu. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Obciążamy deseczką i pozostawiamy na około godzinę. Potem kroimy na plastry grubości około 3 cm zanurzamy w jajku roztrzepanym z dwiema łyżkami mleka, posypujemy tarta bułka i smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat