Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

mąka 2 szk
jajko 3 szt
mleko 1 szk
woda zimna 1 szk
olej 2 łyżki
sól
olej do smażenia

Nadzienie

fasolka szparagowa 1 kg

Panierka

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z fasolką szparagową

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Fasolkę odcedzić i odsączyć na sicie.
Ugotowaną fasolkę przyciąć na równą długość i układać na środku każdego naleśnika. Następnie złożyć boki i zwinąć naleśniki.
Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta maczać w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.08.2017 22:05
zabieram przepis na te krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak