Krokiety z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • jogurt

    50 gram
  • mąka

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • koperek

  • białko

    1 szt
  • kminek

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, podsmażyć na patelni, dodać pieczarki, podsmażyć razem, oprószyć sola i pieprzem i dusić pod przykryciem aż puszczą sok. Potem dodać mąkę wymieszaną z jogurtem, lekko rozprowadzać i podsmażać około 5-7 minut, dodać przyprawy. przestudzić farsz, ciasto francuskie kroić na prostokąty, układać farsz, zawijać, zlepiać rogi, zaciskać widelcem krokiety, smarować białkiem, posypać kminkiem piec w temp 200 stopni około 15 minut na złoty kolor. Podawać jako przekąskę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
banditka 21.06.2011 17:27
dzieki, fajna przekaska jak wpadna znajomi znienacka lub nie mammy pomyslu na przekąskę :)
Agnieszka_B 21.06.2011 10:33
Piękne Ci wyszły te krokieciki... I w dodatku muszą smakować rewelacyjnie!
artur7 16.06.2011 10:34
smacnze
artur7 16.06.2011 10:34
smacnze
banditka 13.06.2011 13:56
anemon - dopiero odkryłam na dobre ciasto francuskie - szybkie i efektowne jedzonko :)
MAR3STA 12.06.2011 23:29
robiłam podobne i były super!
anemon 12.06.2011 22:02
Podoba mi się Twój pomysł, ciasto francuskie bardzo ułatwia życie.
Misiek1 11.06.2011 22:01
Wyglądają znakomicie!
Bartolomeo 11.06.2011 13:16
extra
Agiatis 10.06.2011 21:07
rewelacyjny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat