Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety tostowe z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 chleb
kapusta kiszona 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
grzyby leśne 200 g
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety tostowe z kapustą i grzybami

Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy.

Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Mieszamy z kapustą, do smaku sola i pieprzem.

Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy. Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.

Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.10.2017 16:10
Od dawna zabieram się za zrobienie, ale jakoś mi nie wychodzi, już chyba przez dobry rok. :D
Jagódka17
Jagódka17 21.10.2017 15:35
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak