Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety kapuściano-pieczarkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
jajko
mleko
szczypta soli
kapusta kiszona
cebula
pieczarki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety kapuściano-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy, łączymy z jajkiem i mlekiem i dodajemy szczyptę soli. Po uzyskaniu jednolitej masy smażymy naleśniki.
Krok 1 - Krokiety kapuściano-pieczarkowe foto
2
Kapustę gotujemy ok.40-45 minut. Jak będzie już miękka, odciskamy z niej nadmiar wody i siekamy.
Krok 2 - Krokiety kapuściano-pieczarkowe foto
3
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy. Następnie pieczarki obrane, umyte i również pokrojone w kostkę dodajemy do cebuli i razem podsmażamy. Potem odpowiednio przyprawiamy (u mnie pieprzem i ziołami).
Krok 3 - Krokiety kapuściano-pieczarkowe foto
4
Pieczarki z cebulą mieszamy z kapustą i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Naleśniki przekroiłam na pół i na każdą połówkę nałożyłam farsz i zawinęłam. Następnie musimy obtoczyć w rozmąconym jajku z dodatkiem kucharka i w bułce tartej, a później usmażyć. Smacznego ;)
Krok 4 - Krokiety kapuściano-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 22.12.2013 09:55
pyszności - też bym chętnie zjadła
w mojej kuchni 22.12.2013 04:25
same pyszności podano
babajaga1969 22.12.2013 03:57
apetyczne krokiety
iwi 22.12.2013 00:44
Super krokiety
marcia7 21.12.2013 23:37
wspaniałe krokieciki
stef 21.12.2013 22:21
Zjadłbym kilkanaście.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak