Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety chrupiące z grzybkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
sól 1 łyżeczka

Farsz

grzyby leśne 1 kg
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 3 łyżki

Panierka

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety chrupiące z grzybkami

Grzyby należy pokroić i obgotować w słonej wodzie. Kapustę opłukać, drobno posiekać. Cebulę pokroić w piórka. Smażymy razem grzyby, cebulę i kapustę przez 20 minut. Następnie solimy i pieprzymy. Na każdym naleśniku układamy porcję farszu i zwijamy. Moczymy w jajku, panierujemy bułką tartą, obsmażamy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 16.04.2015 20:21
pyszne krokieciki i tak dużo grzybków
inka2012 16.04.2015 19:29
pychota ! :)
agnieszka214 16.04.2015 18:49
super smaczne krokieciki i do tego jeszcze z barszczykiem
Stenka 16.04.2015 16:18
Takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak