Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
pieprz
sól
olej 1 łyżka
woda gazowana 1 szklanka
jajko 3 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety

Z mąki, mleka, 1 jajka, oleju i wody gazowanej przygotowujemy cisto, wszystkie składniki miksujemy, jeżeli konsystencja ciasta będzie zbyt wodnista można dodać trochę więcej mąki. Z przygotowane ciasta smażymy naleśniki. Pasztetową wyjmujemy z foli, cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy, dodajemy do pasztetowej i dokładnie mieszamy przyprawiamy do smaku. Usmażone naleśniki smarujemy cienką warstwą przygotowanego farszu, składamy na cztery tak aby powstał nam prostokąt. Jajko wybijamy do miseczki i mieszamy białko z żółtkiem, na talerz wysypujemy szklankę bułki tartej, złożone naleśniki z farszem, maczamy w jaku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 10.01.2013 21:04
klasyka gatunku ;)
halina17 14.12.2012 19:14
Z pasztetową nigdy nie robiłam krokietów . Kiedy wypróbuję przepis.
karolina1869 14.12.2012 15:35
przepis edytowałam minute po jego umieszczeniu :))
Klausia 14.12.2012 11:46
Widzę, że się pojawiły :)
Klausia 14.12.2012 11:32
Proponuję dodać pozostałe składniki do listy, których trzeba szukać w tekście jak pasztetowa, cebula, jajko i bułka tarta :) Trochę wprowadza to w błąd :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak