Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z kapusta i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 20 dg
woda 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia

Nadzienie

kapusta kiszona 80 dg
grzyby suszone 10 dg
cebula 2 sztuki
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z kapusta i grzybami

Kroki postępowania

1
Mąke przesiewamy, wlewamy wodę, wbijamy umyte jajka, solimy i dokladnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnie i smazymy nalesniki lekko rumieniac.
Krok 1 - Krokieciki z kapusta i grzybami foto
2
Usamzone nalesniki kladziemy na odwroconym do gory dnem talerzu.
Krok 2 - Krokieciki z kapusta i grzybami foto
3
Kapuste odcedzic, zalac woda, wygotowac. Pokroic na mniejsze kawalki. Grzyby namoczyc i ugotowac, odcedzic i zemlec. Cebulke usmazyc na zloty kolor. Polaczyc calosc, doprawic kucharkiem, sola i pieprzem. Nalesniki rozlozyc i wkladac nadzienie. Zawinac boki i zijac w rulon.
Krok 3 - Krokieciki z kapusta i grzybami foto
4
Rozgrzewamy patelnie, nalesniki z nadzieniem panierujemy kolejno w mace, jajku i bulce tartej i smazymy na zloty kolor. Idelane do barszczyku!
Krok 4 - Krokieciki z kapusta i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 28.09.2014 12:39
pychotka :)))
EmciaPichci 10.09.2014 07:49
mmmm uwielbiam domowe krokiety :)
halina17 09.09.2014 19:18
Lubię krokiety.
Gracer 09.09.2014 19:09
pyszne krokiety
inka2012 09.09.2014 18:58
chętnie bym spróbowała
Bernadeta1 09.09.2014 18:43
bardzo lubię takie krokiety
Kuchenka 09.09.2014 18:39
apetyczne są
bhb8 09.09.2014 17:40
za grzybami niestety nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak