Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nalesniki

mleko 1 L
jajko 3 szt
mąka pszenna 2 szkl
olej

Farsz

pieczarki 60 dag
kapusta kiszona 1 kg
cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5-6 szt
olej
sól
pieprz

Panierka

jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki

NALEŚNIKI:
mleko zmiksować z jajkami, mąką i 4 łyżkami oleju. Odstawić na 30 minut.

FARSZ:
Kapustę odcisnąć, zalać wodą, dodać lisc laurowy, ziele ang. i gotować do miękkości. odcedzić.
Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić w kostkę.
Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na dużej patelni na rumiano, dodać pieczarki i dusić razem, przyprawić sola i pieprzem.
Do pieczarek z cebula dodac kapustę i razem przesmażyć ok 4-5 minut.
Przełożyć na sitko by odlać nadmiar wody.
jeszcze raz doprawić do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu i zwijamy.
Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem.
Krokiety panierujemy w jajku, bułce i układamy na rozgrzanym tłuszczu zakładką do dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak