Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki
mleko zmiksować z jajkami, mąką i 4 łyżkami oleju. Odstawić na 30 minut.
FARSZ:
Kapustę odcisnąć, zalać wodą, dodać lisc laurowy, ziele ang. i gotować do miękkości. odcedzić.
Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić w kostkę.
Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na dużej patelni na rumiano, dodać pieczarki i dusić razem, przyprawić sola i pieprzem.
Do pieczarek z cebula dodac kapustę i razem przesmażyć ok 4-5 minut.
Przełożyć na sitko by odlać nadmiar wody.
jeszcze raz doprawić do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu i zwijamy.
Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem.
Krokiety panierujemy w jajku, bułce i układamy na rozgrzanym tłuszczu zakładką do dołu.