Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokieciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dag
pieczarki 20 dag
wafle tortowe
sól
pieprz
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt
kapusta 1/4 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: krokieciki

Kroki postępowania

1
Mięso gotujemy i mielimy.
Ugotowana do miękkości kapustę mielimy i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą i pieczarkami.
Mieszamy mięso z kapustą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 1 - krokieciki foto
2
Wafle tortowe kroimy na mniejsze kwadraty (ja kupiłam małe kwadraty wafli tortowych) zwilżamy (najlepiej zrobić to przykrywając wafle mokrą ścierką lub spryskując je wodą) - powinny być całkowicie miękkie, aby łatwo się zwijały.
Na waflu układamy wałek z farszu i zwijamy krokieta.
Krok 2 - krokieciki foto
3
Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Najlepiej smakują z barszczem czerwonym.
Krok 3 - krokieciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 13.12.2012 22:09
Ale kusisz Pani smakami;)
monisia1977 13.12.2012 06:29
pycha
Justyna87 12.12.2012 22:28
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak