Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
cebula 1 duża
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy (na oliwie) w większym garnku.
Krok 1 - Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)  foto
2
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
Krok 2 - Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)  foto
3
Następnie pomidory kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli.
Smażymy co jakiś czas mieszając, aż sos będzie gęsty.
Tak przygotowane pomidory przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy.
Krok 3 - Krojone pomidory bez skórki z cebulą (na zimę)  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 20.09.2016 12:17
Pychoty! Na zimę idealne :D
jagoda5913 20.09.2016 11:47
też robię ale bez cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak