Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z patelni.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki tygrysie 250 g
oliwa
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z patelni.

Krewetki przepłukałam ciepłą wodą i następnie skropiłam je sokiem z cytryny.Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek.Przełożyłam na patelnię krewetki i ząbki czosnku posiekane w większe kawałki.Przez moment podsmażałam krewetki z czosnkiem i po chwili posoliłam je oraz oprószyłam pieprzem i suszoną nacią pietruszki.Całość jeszcze przez jakiś(niedługi)czas podsmażałam pod przykryciem,aż do zrumienienia krewetek,od czasu do czasu przekręcając krewetki z jednej strony na drugą.
Szybki w przygotowaniu posiłek,a raczej w sumie należałoby powiedzieć ekspresowa w wykonaniu przekąska,przystawka.Krewetka w moim odczuciu jest w smaku podobna trochę do kurczaka,trochę do mięsa chudej ryby.Są to smaczne kąski.A dodatkowo posiadają sporo walorów odżywczych,dostarczają organizmowi wielu pozytywnych wartości,a przy tym mają niewiele kalorii,niewielką zawartość tłuszczu,a sporą ilość białka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 29.05.2013 18:22
Bardzo lubię krewetki..
caralajna 25.05.2013 16:40
proste, ale czego chcieć więcej ;)
fotoviderek 21.05.2013 08:23
Świetnie przyrządzone :)
bogusia19 20.05.2013 11:12
mniam, pyszności
Megg 20.05.2013 10:51
przepyszne!!!
LoLa 20.05.2013 10:03
uwielbiam krewetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak