Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki duże 5 szt.
oliwa 0,02 l
sok z cytryny 1 łyżeczka
ocet balsamiczny
tymianek posiekany
koperek
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Porada

Bardzo dobrze smakują z frytkami, oraz sosem majonezowym lub koktajlowym, który podaje się osobno.

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z grilla

Krewetki posypać solą i pieprzem, obłożyć gałązkami tymianku i koperku, skropić sokiem z cytryny, octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Zostawić na ok. 20 min. W celu wygodniejszego smażenia krewetki po zamarynowaniu nabić na patyczki.
Na
rozgrzany grill położyć zamarynowane krewetki, smażyć po ok. 2 min z obu stron. Krewetki nie należy smażyć zbyt długo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak