Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    300 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • limonka

    1/2 szt
  • chilli

    1/2 szt
  • sól i pieprz

  • bagietka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczam masło.
Krewetki wrzucam na masło.
Dodaję czosnek przeciśnity przez praskę oraz drobno posiekaną natkę.
Smażę ok 4-5 min aż krewetki zaczną się rumienić.
Dodaję przyprawy oraz papryczkę chilli.
Po upływie 5 min dodaję sok z limonki.
Całość mieszam i smażę jesczze ok 1 minuty mieszając.
Podaję z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 14.11.2016 16:02
pysznie, bajecznie pysznie :)
Małgorzata92 14.11.2016 15:34
Dawno nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat