Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w zalewie
Krewetki odcedzić i przełożyć do wyparzonych słoiczków. Przygotowaną zalewę zdjąć z ognia i zalać krewetki w słoiczku. Zakręcić i odstawić na co najmniej 3 dni.
krewetki | 500 g |
woda | 100 ml |
ocet 10 % | 50 ml |
olej rzepakowy | 100 ml |
cukier | 1 płaska łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
Liść lubczyku suszony Prymat | 2 łyżeczki |
ziele angielskie | 7 ziaren |
pieprz | 7 ziaren |
Kmin rzymski mielony Prymat | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: