Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 36
cebule 2
ząbki czosnku 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
wino białe wytrawne 100 ml
masło
olej z pestek winogron 3 łyzki
chleb tostowy 4 kromki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w winie

Krewetki umyj.Z każdej kromki chleba odetnij skórkę,przekrój kromkę na 4 kwadraty.Każdy z nich przekrój po przekątnej.Otrzymasz 32 małe trójkąty.Włóż je do piekarnika na 4 min w 180 stopni.Na patelni rozgrzej olej i masło 2 łyżki,i wrzuć posiekany czosnek.Kiedy będzie złocisty wrzuć krewetki,posól obsmaż je krótko ,wlej wino i duś ok 3 min.Na talerzu rozłóż po 9 krewetek i okół ułóż grzanki..Podawaj z sosem z białego wina

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak