Krewetki w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    10 sztuk
  • masło

    80 gram
  • czosnek ząbki

    4 sztuk
  • sok z cytryny

    10 ml
  • wino białe

    25 ml
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki oczyszczamy z pancerza i przewodów pokarmowych. Czosnek blendujemy i mieszamy z oliwą z oliwek tak aby powstała jednolita konsystencja. Krewetki, wino, czosnek i sok z cytryny wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez 8-10 minut (4-5 minut dla jednej strony krewetki). Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 26.05.2015 12:34
smakowite te krewetki
Futka 21.10.2014 13:08
Świetne krewetki! :)
Kejti 20.10.2014 22:14
Mniam,uwielbiam :-)
foczka-ks 17.10.2014 00:10
dobrze jest zjeść coś pysznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat